Sunt o persoana foarte rationala de fel si fara apartenenta politica sau ideologica.
Am iesirile mele la cativa ani in care intr-un fel sau altul pierd contolul asupra a ceea ce e real si ce nu, invat ceva din asta, imi revin si merg mai departe. Luciditatea inca nu cred ca mi-am pierdut-o definitiv.
De curand m-am implicat foarte activ in a studia cateva subiecte , unul dintre ele fiind felul in care retelele sociale ne-au afectat felul in care evaluam adevarul si incapacitatea noastra ca oameni de a mai gasi un consens.

Celalalt e legat de ivermectina.
Povestea mea cu ivermectina a inceput cu pandemia, felul in care pandemia a afectat oamenii dar si felul in care i-a politizat in loc sa ii uneasca impotriva unui inamic comun. Desi nu am pierdut inca prieteni datorita COVID-19, multi prieteni au suferit si multi prieteni si-au pierdut oameni dragi datorita virusului. Vaccinarea merge destul de lent insa nu pentru ca oamenii nu se vaccineaza ci pentru ca vaccinurile sunt putine iar companiile mari storc bani de la guvernele sarace care nu au ce altceva sa faca in fata crizei care ii loveste. Sau poate ca incearca intentionat sa dea valoarea accinurilor prin principiul raritatii. Cu cat ceva este mai rar, cu atat oamenii il privesc mai valoros.
Natura implicarii mele a fost destul de ciudata, si am hotarat sa ma implic mai mult in propria mea bula dar cu idei din afara ei. Si va rog sa ma credeti, m-am lovit de toti peretii posibili si de multe ori simteam ca o luam razna.
Intamplator lucrul pe care l-am studiat cel mai mult au fost studiile clinice pe ivermectina (deja 46 la numar), studii pe care le-am analizat personal (am capacitatea sa ma uit obiectiv la date, sa vad ce probleme sunt cu ele samd). Aceleasi studii le-am trimis si unei prietene care a terminat neurologia si stie foarte bine sa interpreteze astfel de studii. Dar se intampla ceva ciudat in lume, si pornesc acum cu finalul:

Slovacia a avizat folosirea ivermectinei. Toate bune si frumoase, nu e prima tara, e o chestie cred eu benefica si care se va dovedi extraordinar de buna. Dar pentru ca ma consider si un pic jurnalist caut mai multe surse si ma uit cu atentie la detalii.
Un detaliu a fost asta, unul dintre articolele in engleza despre avizarea ivermectinei in Slovacia a avut acest comentariu al cuiva de acolo:

Pentru nevorbitorii de engleza, comentariu tipului spune ca in fapt realitatea la fata locului e alta. S-au autorizat doar 5000 pachete de ivermectina timp de 6 luni, e extrem de greu de obtinut iar medicii il folosesc doar pe cazurile foart grave si foarte rar. Si asta e un lucru grav in sine, pentru ca din cele 45 teste clinice cu ivermectina resiese ca e e eficienta doar daca e utilizata preventiv sau foarte foarte devreme. Ce face Cehia in momentul asta este sa discrediteze un medicament a carui eficienta e clara in fix opusul conditiilor in care e folosit . E trist ca pare a fi un pattern care se repeta in mai toate tarile care au avizat-o. Se gaseste foarte rar, e folosita doar in cazuri extreme. O ecuatie complexa care insa pare sa fie prezenta in cam toate tarile. Medicamentele care se testeaza si se introduc sunt cele nou aparute, pe cand cele vechi si fara patent, acolo unde nu mai sunt bani de facut sunt cumva, subtil, parsiv si totusi pe fata sunt date deoparte.
O sa las aici o mare parte din linkurile catre studiile clinice publicate deja in jurnale medicale :

O parte din studiile actuale legate de eficienta ivermectinei aplicata devreme in evolutia bolii :

https://www.biomedres.info/biomedical-research/effects-of-ivermectinazithromycincholecalciferol-combined-therapy-on-covid19-infected-patients-a-proof-of-concept-study-14435.html

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.09.10.20191619v1

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1201971220325066

https://www.thelancet.com/journals/eclinm/article/PIIS2589-5370(20)30464-8/fulltext

https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3734478

https://academic.oup.com/qjmed/advance-article/doi/10.1093/qjmed/hcab035/6143037

https://academic.oup.com/qjmed/advance-article/doi/10.1093/qjmed/hcab035/6143037

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.01.05.21249310v1

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04392713

http://www.chictr.org.cn/showprojen.aspx?proj=54707

https://www.researchsquare.com/article/rs-191648/v1

https://vimeo.com/511687719

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jmv.26880

O parte din studiile actuale legate de eficienta ivermectinei ca profilaxie :

https://www.jcdr.net/articles/PDF/14529/46795_CE[Ra]F(Sh)_PF1(SY_OM)_PFA(OM)_PN(KM).pdf

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/results/NCT04425850?view=results

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0247163https://www.researchsquare.com/article/rs-100956/v3

https://www.researchsquare.com/article/rs-100956/v3

https://medicalpressopenaccess.com/upload/1605709669_1007.pdf

https://sciencedirectassets.com

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S015196382030627X

https://ejmed.org/index.php/ejmed/article/view/599

https://ejmed.org/index.php/ejmed/article/view/599

https://trialsjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13063-020-04813-1

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04701710

https://www.researchsquare.com/article/rs-208785/v1


Si un film pe care mi l-a trimis un prieten acum si ii multumesc, penru ca e timpul sa mai ascultam si doctorii


Un alt fenomen foarte interesant ce se mai intampla este ca niciunul din studiile astea publicate in sine nu se regaseste in vreun articol din presa. Iar cand apare cate unul care din nou, e legat de conditii de folosire a ivermectinei in situatii in care nu e cazul si cand nu e eficient, imediat apar de la sine si articolele in presa. Sa puna cap la cap cineva sinteza tuturor testelor nu prea e face. Iar eu la randu-mi, incercand sa public sintezele respective pe reddit, redditorii mi-au sters imediat ambele postari:

Exista si reactia autoritatilor in sanatate, care spun ca nu exista dovezi clinice ca ar fi eficient. Insa nu am vazut pe cineva sa spuna care teste clinice au fost studiate si prin ce rationament au ajuns la concluzia asta.Iar oamenii, datorita faptului ca au setat aceste surse de incredere le iau ca pe o mantra. Apoi apare cate spus de o persoana pe care lumea nu o agreeaza deloc, acea persoana sustine contrariul credintelor cititorilor si apoi acel lucru spus devine minciuna nu prin continutul ei factual sau felul cum a argumentat. Adevarul si ideea de adevar in sine, de a cercetat a fost inlocuit de politica. Nimeni nu mai cerceteaza, e “crede si nu cerceta” .
Mai mult, am auzit chestii de genul: Daca dai mai departe textul ala ii dai putere persoanei care a spus-o . Am postat cateva chestii pe facebook si am urmarit raspusnurile oamenilor din bula mea (bula care din vina si egoismul meu mi-am creat-o si acum suport consecintele).
Nu mai exista raspunsuri legate concret de continutul unui text. Conteaza doar batalia despre putere.

Asa ca o sa o spun din nou, de data asta cu o dezamagire extraordinara la adresa speciei umane.

Sunt pâna in clipa de față 46 studii clinice axate pe Ivermectină, pentru tratarea timpurie și prevenția COVID-19. Eficiența care reiese din teste este de 90% ca tratament preventiv si 83% tratament la primele simptome: https://ivmmeta.com

Este un mic detaliu in care diavolul sta ascuns: Tratament de la inceput sau preventiv.

Ivermectina este un medicament care se află pe piața de zeci de ani și folosit pe zeci de milioane de oameni. Este și foarte ieftin.

Citește studiile din link-ul de mai sus, informează-te.

Discută, ai răbdare, comunică. Vorbește cu medici concret in baza studiilor, nu e momentul de politica atunci cand atatia oameni mor. Medicii sunt oameni, e posibil chiar și ei să aibă informații limitate. Trimite-le linkul de mai sus, roagă-i să iși dea cu părerea după ce s-au uitat pe aceste studii. Renuntă la superficialitate in problema asta care ne afectează pe toți. Si daca vrei, semneaza si petitia asta si da articolul mai departe.
Dar nu in felul clasic in care ai facut-o. Vorbeste onest si deschis cu oamenii atunci cand resping ideile. Deschide conversatii, sistemul asta al polarizarii noastre ne distruge.


Linkuri utile:
https://www.reddit.com/r/ivermectin/
https://ivmmeta.com/
https://www.facebook.com/dradinaalberts/videos/1091667691353152/