Vezi si “Deschide televizorul, inchide ochii  ,   Deci despre ce e vorba in protestele cu Rosia Montana ? si Ziua a 4-a de proteste
#rosiamontana

Am auzit in multiple randuri lucruri de genul “Bai, m-as duce la proteste, dar ala nu e un protest. E un eveniment de facebook, un gathering. Niste hipsteri care nu au treaba”. Am auzit si lucruri de genul “Nu asa se protesteaza, se protesteaza cu ura, se da cu pietre, te lupti pentru ceea ce crezi, nu stai in fund si bei bere”.

Aici sunt cateva lucruri in neregula cu rationamentul. In primul rand cand faci prima afirmatie practic te transformi tu insuti in cel care merge la protest nu ca sa protesteze pentru ceva, ci de dragul protestului in sine. Deci tot event-ul. Ai merge daca ar fi altfel de oameni. Nu conteaza ce spune, conteaza cine o spune. Si mesajul se pierde in persoana.
In al 2-lea caz e vorba de o relatie ciudata de raportare a unei credinte cum ca daca cineva simte ceva ar trebui sa reactioneze intr-un anumit fel. Daca ceilalti simt la fel ar trebui sa reactioneze la fel Practic nu mai e important ce spui, e mai important cum o spui. Si mesajul se pierde in mesager.

In ambele cazuri cei ce emit afirmatiile pierd ideea. Ideea este mesajul, ideea e ideea in sine, subiectul care te deranjaza si in legatura cu care vrei sa iti exprimi dezacordul. Inteleg “nu imi pasa”, inteleg “nu am chef”, inteleg dezinformarea si inteleg alegerea oricarei tabere. Nu inteleg rationamentele de genul celor de mai sus.

Toata lumea se plange ca nu e bine, pana si protestele au o aura de “nu e bine” in perceptia multora . Totul e nasol. Dar in afara de hipsterii aia amarati nimeni nu face nimic. Sau toata lumea face de fapt nimic, ca forma de protest.

Rosia-Montana-Protests-Bucharest-04-Semptember-2013-22

Rosia-Montana-Protests-Bucharest-04-Semptember-2013-09

Rosia-Montana-Protests-Bucharest-04-Semptember-2013-05

Bucuresti-proteste-Rosia-Montana-Universitate-59

Bucuresti-proteste-Rosia-Montana-Universitate-26

Bucuresti-proteste-Rosia-Montana-Universitate-20

Bucuresti-proteste-Rosia-Montana-Universitate-16

 

Rosia-Montana-Protests-Bucharest-04-Semptember-2013-16