Un articol pe care am vrut sa-l scriu de mult timp si ca de obicei implica un subiect controversat. Mai exact as vrea sa vorbesc despre o boala care in ultima vreme  face foarte multe victime si a carei evolutii este destul de trista. Mai trist insa este felul in care multi o considera ca fiind ceva natural in ciuda faptului ca asemenea oricarei boli este daunatoare atat celui care care sufera de ea cat si a celor din jurul lui. Prin metoda de raspandire ar putea fi catalogata drept virus. Infectarea  in general se face in copilarie, se transmite pe care orala sau scrisa printr-o forma de spalare pe creier, de impunere a unor sisteme de valori imorale. Insa primele simptome apar mai tarziu, cand victima e deja aproape adulta si o forma de combatere devine dificila.

Homofobia, cum e catalogata, are toate proprietatile unei boli. In primul rand dupa cum spune si numele este o forma de fobie, o frica de ceva. Si spre deosebire de obiectul fobiei( homosexualitatea), homofobia afecteaza in primul rand pe cel ce sufera de ea prin insasi suferinta ce i-o cauzeaza. Tot relativ la homosexualitate care se poate intalni la peste 1500 de specii de animale, homofobia e specifica rasei umane si nu se intalneste in alte specii. Prin aceasta comparatie homofobia e de 1500 de ori mai nenaturala decat homosexualitatea.

O parte din simptomele dureroase pe care le are homofobia in stare avansata includ:

-Depresie
-Senzatia continua ca societatea este intr-o stare decadenta, iminenta unei apocalipse.
-Nevoia gasirii unui  “vinovat”, un papusar responsabil pentru aceasta decadenta . Diavolul, masonii, comunistii  sunt cateva exemple de papusari inventati.
-Senzatie de voma
-Apucaturi violente, delir manifestat prin afirmatii fara fundamente rationale.
-Anxietate

Si desi pare si e luata ca ceva natural, homofobia este o boala destul de grea si cei ce sufera ar trebui sa fie tratati cu mai multa compasiune. Nu e usor sa fii homofob in ziua de azi in Romania, mai ales avand in vedere ce se intampla pe plaiuri mai civilizate. Din pacate e un efect al unui sistem de valori murdar si invechit, a cultivarii unei forme de ego a carui bunastare depinde in mare masura de nefericirea altora, de ideea ca unii oameni sa nu poata fi fericiti daca nu corespund normelor create, de o separare intre “noi” si “ei” .
Homosexualitatea a fost de ceva timp scoasa din DSM , partial ca raspuns al schimbarii normelor sociale. Nu m-ar mira ca fomofobia sa ajunga in curand acolo si poate, ca acum ceva timp sa iei medicamente pentru ea.

 

 

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=5DdlCeVeF2w&hd=1]